Voortgangscursus Leren Mediteren

Start voorjaar 2019


Vanuit de behoefte aan het verder ontwikkelen van de praktijk van het mediteren, is er een voortgangscursus ontstaan. Deze is in principe bedoeld voor mensen die de basiscursus hebben gevolgd of zij die ruime ervaring hebben met meditatie. De cursus bestaat uit 8 lessen die wekelijks gegeven worden. De lessen duren ca. 2 uur. De kosten bedragen 160 euro incl. lesmateriaal en thee.

Deze cursus gaat van start bij minimaal 3 deelnemers.


De lessen zien er globaal als volgt uit:

Het eerste gedeelte van de tijd zullen besteden aan het delen van onze ervaringen die we hebben opgedaan met meditatie. Daarna zal ik bepaald thema uitdiepen. Vervolgens beginnen we met het meditatiegedeelte, dat veelal bestaat uit een geleide meditatie, loopmeditatie en tot slot een geleide of een stiltemeditatie. Er zijn verschillende meditatievormen die ik gebruik. Je kunt hierbij denken aan meditatie door middel van muziek, een tekst/mantra, visualisatie, ligmeditatie.

Daarna is er gelegenheid om samen thee te drinken en te delen hoe we de meditatie hebben ervaren of het stellen van vragen. Verder geef ik nog meditatieoefeningen mee voor thuis zodat je ook daar en in het dagelijks leven kunt oefenen.

Na het volgen van deze cursus is het mogelijk je aan te sluiten bij de meditatiegroep die ontstaan is uit de cursus.


Informatie:

Janneke van der Laan, tel. 0521-514937 of 06-42191741.

E-mail: jannekevanderlaan1959@gmail.com


e-mail

jannekevanderlaan1959

@gmail.com


telefoon

0642191741

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use