Cursus Leren Mediteren

 (8-weekse cursus)

 

Is jouw motto ook 'Ik ren, dus ik ben?' Moet het allemaal snel of kan het ook anders? Heb je veel rondcirkelende gedachten? Wil jij weer de baas worden over je gedachten?  Wil je zelf keuzes maken in plaats van je automatische reacties te volgen?

 

Deze cursus start op woensdag 29 januari 2020.

Mocht je niet zolang willen wachten of komt je de woensdagavond niet uit, dan kan je altijd een individuele cursus overwegen. Zie ook het kopje onderaan deze pagina.

 

De hele cursus is één grote kennismaking met mindfulness/meditatie en die 8 weken vormen één geheel. We gaan een proces van aandacht in en bouwen het op. Mede daarom is er ook geen proefles. (Voor een kennismakingsgesprek ben je van harte welkom). Het mooiste is om er open in te stappen en te ervaren wat het je brengt. Er zit een duidelijke opbouw in de cursus waarbij je stapje voor stapje verder begeleid wordt in de verschillende meditatievormen. Het is een afwisseling van theorie en praktijk. De theorie ondersteunt de praktijk. Sommige dingen moet je gewoon even weten, zodat je een steun in de rug hebt bij wat je tegen kunt komen en hoe het een en ander werkt. Iedere les ontdek je wat het je brengt en ga je het ook in het dagelijks leven oefenen zodat je het je eigen maakt. Dan heb je er ook wat aan!

 

Inmiddels geef ik al 16 jaar meditatiecursussen. Ze zijn voor mij en mijn cursisten een inspirerende en waardevolle ervaring. Meditatie is een bewustwordingsproces, aandacht geven aan wat er hier en nu is, wat er op dit moment gebeurt en daar volledig bij zijn, ook wel mindfulness genoemd. Je stopt met rennen, zowel door je leven als in je hoofd. Je oefent om zo min mogelijk met je, vaak zorgelijke, gedachten in het verleden of de toekomst te zweven. Jij wordt weer de baas over je gedachten. Je leert om de focus te verleggen naar het moment van nu, waar het leven zich écht afspeelt. Dit zorgt voor meer rust, voldoening en balans en we hebben dan de mogelijkheid om bewust keuzes te maken in plaats van te leven op de automatische piloot. Iedereen kan dit leren en ervaren door regelmatig tijd te nemen voor meditatie en te oefenen in het leven van alledag. Als je wilt dat er echt iets verandert in je leven, zul je het je eigen moeten maken, het moet in je 'systeem' komen, dat betekent dat je thuis ook oefent met de handvatten die je in de cursus worden aangereikt. Of zoals een cursiste het verwoordde: "Door elke dag te oefenen heb ik al snel resultaat ondervonden."

In de cursus komen verschillende meditatieve vormen aan bod zoals aandachtoefeningen, geleide meditatie, stiltemeditatie en loopmeditatie.

Na het volgen van deze cursus is er de mogelijkheid je aan te sluiten bij de meditatiegroep die ontstaan is uit de cursus, maar dit hoeft uiteraard niet. Het is geheel vrijblijvend. Bij voldoende deelname is het ook mogelijk om een voortgangscursus Leren Mediteren te volgen.

 

Informatie:

Janneke van der Laan, tel. 0521-514937 of 06-42191741.

E-mail: jannekevanderlaan1959@gmail.com of via het contactformulier onderaan de pagina.

Data: woensdag 29 januari, 5,12,19,26 februari, 4, 11 en 18 maart.

Opgave vóór 22 januari 2020

Kosten: 175 euro incl. thee en cursusmateriaal

Tijdsduur: van 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: Clausschool, Middenweg 6 in Steenwijk

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8 personen..

 

De basiscursus is ook geschikt voor mensen met ziekte en/of pijn.

De cursus zal nooit de pijn wegnemen of de ziekte genezen. Ook kan het nooit in de plaats komen van het contact dat er is met huisarts of specialist, voorgeschreven medicatie of therapieën. De cursus kan alleen een aanvulling daarop zijn.

Tijdens de cursus gaan we samen op zoek naar een mogelijk andere manier van kijken naar en omgaan met pijn en ziekte. Een benaderingswijze waarbij het vechten tegen pijn en ziekte ingeruild wordt voor een vriendelijker manier van omgaan met. Meditatie en aandacht zijn daarbij de belangrijkste sleutels.

 

Mijn ervaring is dat veel mensen met ziekte en/of pijn het fijn vinden om de individuele basiscursus te volgen. Maar het is natuurlijk heel persoonlijk waar je voorkeur naar uitgaat.

 

Individuele cursus Leren Mediteren

Mocht je om wat voor reden dan ook niet mee kunnen of willen doen met een groep, dan is het ook mogelijk individueel te leren mediteren. Het is, net als bij het groepsgebeuren, belangrijk dat je thuis ook oefent met de aangereikte oefenstof.

De lessen van deze 6-weekse cursus duren ongeveer twee uur. De kosten hiervoor bedragen 250 euro incl. cursusmateriaal. Voor informatie of een afspraak kunt je bellen met bovenstaand telefoonnummer of mailen naar jannekevanderlaan1959@gmail.com. Mocht je gebruik maken van het contactformulier, vermeld dan ook even je tel.nr.

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

e-mail

jannekevanderlaan1959

@gmail.com


telefoon

0642191741

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use